Telefon: +36 70 6363 538

Nehéz coaching témák -kutatás

Legnehezebben az olyan esetekben lehet eredményt elérni, amikor a vezetőnek komoly viselkedési problémái vannak. Péládul súlyos önértékelési gondok, sértődékenység, narcizmus, közöny, vádló magatartás. Nem hajlandó önmagába tekinteni és változtatni, vagy ha súlyos a feszültség a vezető és a szervezet között. Például a vezető az értékrendje miatt nem illeszkedik a vállalati kultúrába.

A Harvard Business Review által coachok körében végzett kutatás szerint a coachok olyan témák esetén a legeredményesebbek, mint például a stratégiai látásmód erősítése, pozícióváltással járó változásokra való felkészítés, fiatal tehetségek önismeretének növelése és vezetői készségeinek fejlesztése, a vezetés sikerességét gátló tényezők csökkentése.

Nehéz coaching téma

 

Legyen tagja a Vezetői Klubnak, mely olyan vezetőknek szól, akiknek fontos a vezetői önismeret és önfejlesztés. A Vezetői Klub tagjaként díjmentesen juthat hozzá a Vezetés & Karrier Magazin számaihoz, kutatási eredményekhez, továbbá önismereti tesztekhez, vezetői kompetenciái fejlesztését támogató írásokhoz, hang és videoanyagokhoz, melyek a honlapomon nyilvánosan nem elérhetők.

Kránitz Éva, MBA

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”