Hogyan vezessen innovatív csapatot világmegváltó küldetéstudatra alapozva és szélsőségesen bizonytalan feltételek között?

Alakítson ki olyan cégkultúrát, ahol az örömteli munka együtt jár a kiváló teljesítménnyel.

Éles eszű fiatalként összedugta a fejét a barátaival, és világmegváltó terveket szőttek. A legújabb technológiáktól felvillanyozva és lelkesedéstől fűtve, a nulláról indulva céget alapítottak. Piacra dobták az első terméküket, felvették a barátaik barátait a céghez, és összeállítottak egy ütős csapatot. A munkában az életük kiteljesedését látják, nem pedig az élet kizárását. A munkahely inkább egy közösségi térhez hasonlít, ahol mindenkinek lehetősége nyílik a szabad és kreatív önkifejezésre. Munkatársai kibontakoztathatják a bennük lévő potenciált, és jobb emberek lehetnek. Mindent áthat a küldetéstudat és innováció szelleme.

Startupvezetőként bizonyára egy sor kihívással néz szembe, kezdve attól, hogyan találjon vállalkozó szellemű briliáns elméket a csapatba, akik mielőbb beilleszkednek. Magukévá teszik a cég küldetését, és ötleteikkel, aktív részvételükkel rövid idő alatt értéket teremtenek. A víziótól, a remek termékötlettől azonban hosszú út vezet a sikerig, és hatalmas a kockázata annak, hogy egyáltalán elérnek-e odáig. Pillanatok alatt kicsúszhat a talaj a lábuk alól, és az ígéretes kezdet kudarcba fullad. Fájdalmas igazság, de a legtöbb startup elbukik. A legtöbb új termék sosem lesz sikeres, a legtöbb vállalkozás nem éri el a benne lévő potenciált. Nem tudják tartani az ígéretüket a csapat, a befektetők és az ügyfelek felé, és elvesztik a hitelüket.

A startup vállalkozás, mint bármelyik más, emberek irányításának és rendszerek menedzselésének egy fajtája. Csak picit másképpen, mint ahogyan a hagyományos üzleti gondolkodásban megszoktuk. A sikeressé vált startupok példája azt mutatja, hogy lehet építeni korábbi vezetési és menedzsmentmódszerekre. Pontosan ezt ajánlom önnek, bevált vezetési módszereket, csak picit másképp, önre, startupvezetőre szabva.

Segítek vezetői kompetenciái fejlesztésében és vezetői eszköztára kialakításában. Együtt gondolkodom önnel a legkülönbözőbb vezetői helyzetek megoldásában, és segítek megtalálni a saját, egyedi válaszait ezekre.

 Az együttműködésünk hozadéka lehet, hogy

 • meglévő kompetenciáit továbbfejleszti, újakra tesz szert, amiket beépít a napi gyakorlatba;
 • agilis projektmenedzsment módszereket (lean startup, scrum, kanban, designgondolkodás) ismer meg;
 • vezetői önismeretre tesz szert;
 • kialakítja a saját vezetői eszköztárát;
 • magabiztosabban old meg aktuális vezetési problémákat;
 • olyan módszereket sajátít el, melyekkel képessé válik saját maga fejlesztésére, ill. amelyekkel mások fejlődését is hatékonyan támogatni tudja.

Együttműködésünk fókuszában számos izgalmas téma állhat, ezek a teljesség igénye nélkül:

 • Hogyan tud szabadságalapú, agilis cégkultúrát kialakítani?
 • Hogyan alkalmazza az agilis projektmenedzsment módszereket (lean, scrum, kanban, designgondolkodás)?
 • Hogyan tudja megvalósítani a részvételen alapuló, kollektív döntéshozást?
 • Hogyan tudja növelni az együttműködést csapatán belül?
 • Hogyan vezessen virtuális csapatot?
 • Hogyan kezeljen konfliktusokat konstruktívan?
 • Hogyan fejlessze magát, és hogyan váljon mások fejlődését támogató vezetővé?
 • Hogyan válassza ki és tartsa meg a vállalkozó szellemű, kreatív és jól teljesítő tehetségeket?
 • Hogyan fejlessze a tárgyalási és befolyásolási készségét?
 • Hogyan építsen munkatársai tudására és kreativitására?
 • Hogyan menedzselje a személyes energiáját, hogy folyamatosan magas energiaszinten tudja élni az életét?

Az egyéni vezetői coaching eredményeképpen hiteles és kompetens vezetővé válhat, aminek köszönhetően mások még sikeresebbek lesznek ön körül.

Miért engem válasszon vezetői coachának?

 • Ügyfeleim jelentős része fiatal mérnök vezető, akiknek a csapatai innovatív fejlesztőmunkát végeznek, és ismerem a vezetői kihívásaikat.
 • Ismerem a különböző agilis projektmenedzsment módszertanokat (lean, lean startup, scrum, kanban, designgondolkodás).
 • A programot az ön igényeihez, személyiségéhez és tanulási szokásaihoz igazítjuk, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni belőle.
 • Barátságos, biztonságos és támogató együttműködésre számíthat, ha engem választ.
 • Gyakorlatias és üzleti szemléletű vezetői coach vagyok, 10+ éve a pályán, sok tapasztalattal a hátam mögött.

  Így lesz a vezetői coachingból többszörös megtérülés…

  A vezetői coachingot követően úgy válunk el, hogy a kezében lesz

  • egy Önfejlesztés munkafüzet, ami lényegében az (agilis) vezetői eszköztárának a „dokumentációja”,
  • egy karrier- és egy fejlődési terv, amiben rögzítjük azokat a lépéseket, melyeket vezetői pályafutása következő időszakában szem előtt kíván tartani.

  Az alábbi kérdések szinte mindent tisztáznak az egyéni vezetői coachinggal kapcsolatban

  Hol tanultam a vezetői coachingot?

  Vezetői készségfejlesztő módszerekkel először a CEU Business School MBA programján találkoztam, majd ismereteimet az USA-ban viselkedésalapú módszerekkel egészítettem ki (Personnel Decisions International, Headquarters Minneapolis, Brüsszel). Tanáraim több ismert coachingkönyv szerzői, David B. Peterson és Bobbie Little voltak, akik az USA-ban elsőként vezették be a strukturált és személyre szabott egyéni vezetői készségfejlesztő szolgáltatást. David B. Peterson jelenleg a Google vezetőfejlesztésért felelős vezetője.

  Milyen módszereket alkalmazok az egyéni vezetői coaching során?

  A teljesség igénye nélkül: változatos coachingtechnikákat, klasszikus vezetői tanácsadást, viselkedésalapú készségfejlesztést, neurolingvisztikus programozást (NLP), művészetterápiás önismereti módszereket, filmrészletelemzést.

  Mit érdemes tudni a coachingtalálkozókról?

  A coachingtalálkozók előre egyeztetett időpontokban és általában a cég által biztosított helyszínen történnek, 2-3 heti rendszerességgel. Az egyéni coaching alkalmanként 1,5 órás.

  Hány coachingalkalomra van szükség?

  Ez sok mindentől függ, például a coaching fókuszától, a választott témáktól, az ön tanulási képességétől és szorgalmától. Nem utolsósorban attól, hogy  milyen eredményeket vár a vezetői coachingtól. Mindig meghatározott, reálisan teljesíthető célokra és alkalmakra szerződünk.

  A helyzetfelmérés része-e a coachingprogramnak?

  Igen, amennyiben erre igényt tart. A helyzetfelmérés általában a vezetői önismeret, kompetenciaalapú interjú vagy 360 fokos értékelés alapján történik, melyhez az eszközt igény esetén biztosítom. A helyzetfelmérésért külön díjat számolok fel.

  Mennyire gyakorlatias a vezetői coaching?

  Szakmai megközelítésem nagyon praktikus: elmélettel csak a legszükségesebb mértékben foglalkozunk. A lényeg, hogy a gyakorlatban meg tudja oldani a kritikus feladatokat, és elérje a személyes és szervezeti célokat.

  Mit kíván öntől a program?

  A program eredményessége mindkettőnkön múlik. Az én felelősségem, hogy segítsek önnek mélyebb vezetői önismeretre szert tenni, megismertessem olyan vezetői eszközökkel, melyekkel hatékonyan tudja magát és a munkatársait fejleszteni, és elérheti a személyes és szervezeti céljait. Az ön felelőssége, hogy a tanultakat alkalmazza a gyakorlatban, és elköteleződjék a folyamatos önfejlesztés mellett.

  Van-e utánkövetés az egyéni coaching után?

  Igény szerint.

  Mire vonatkozik a titoktartás?

  A coachingfolyamatot megelőzően szerződést kötünk, mely tartalmazza a titoktartási kötelezettséget is. Vezetői coachként titoktartási kötelezettséggel kezelek minden, az egyéni vezetői coachingban részt vevő vezetőre és a cégre vonatkozó információt. 

  Milyen etikai megfontolások vezetnek?

  Vállalom, hogy magas szintű szellemi szolgáltatást nyújtok, valamint betartom mind a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége Etikai Kódexében foglalt szabályokat, mind pedig a Magyarországi Coachszervezetek Szövetségének Etikai Kódexében foglaltakat.

  Járok-e szupervízióba?

  Teljesen elkötelezett vagyok a magam fejlesztésében. Minden vezető, akivel dolgozom, számomra is lehetőség, hogy fejlődjek. Ezeket a lehetőségeket tudatosan kihasználom, az egyes találkozókat követően önreflexiót tartok, időnként szupervízióban veszek részt.

   

  Egy olyan üzleti kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek, és támogatják a munkatársaikat, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban.

  Kérjen díjmentes konzultációs lehetőséget a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu vagy 70 6363 538-as telefonszámon. Nézzük meg, miként tudnánk együttműködni, milyen témákban és formában.