Pop up képzés

Kizökkenti a jelenből és új utakra indítja

Mai felforgató világunk nagy tanulsága, hogy a szokványos a haladás ellensége. A jövő az érzelmekre ható esztétikus, különleges és egyedi megoldásoké. Ha terméke vagy szolgáltatása ilyen, akkor a világ ösvényt tapos az ajtajához.

Mielőtt azonban valamit megalkot, gyárt, karbantart, tesztel, felújít, azt a valamit előtte el kell képzelni. A képzelet az a kulcsképesség, amely a kortárs művészeti alkotások megfigyelésével, a rejtett kapcsolatok felfedezésével és merész képzettársításokkal remekül edzhető.

Ha ön megtanulja észrevenni az összefüggéseket a látszólag nem kapcsolódó dolgok között, fejleszti azt a képességét, amellyel olyan új módon illeszt össze elemeket, amelyre eddig senki sem gondolt, új lehetőségek nyílhatnak meg ön előtt.

A kortárs képzőművészetről való beszélgetés segíti a képben való gondolkodást, ami frissíti és felszabadítja az elmét. Az élményprogramon olyasmit kap, amiről eddig talán nem is tudta, hogy hiányzik önnek: miközben az esztétikum változatos formáit élvezi, a jövő hajtóerejét jelentő topképességeket fejlesztheti.

Az utóbbi néhány évtized a számfalóknak kedvezett, a jövő az érdeklődő embereké, a képzelőerővel rendelkezőké, a kritikai és adaptív gondolkodóké, a jelentésalkotóké és a fejlett alkotóképességgel rendelkezőké. Itt az ideje tehát, hogy meglovagolja a képességfejlesztés hullámait, mielőtt átcsapnak a feje felett.

A vezetői élményprogram

4 órás kiscsoportos, személyes beszélgetés a kortárs művészetről Kránitz Éva vezetőfejlesztéssel és Gajzágó György kortárs művészettel foglalkozó szakemberek vezetésével.

A program díja 300 000 Ft + áfa / 4 óra. A helyszínről és ellátásról minden esetben a megrendelő gondoskodik.

A díj a CCA Kortárs Műgyűjtő Akadémia partnergalériáiban 100%-ban (adható kedvezmény formájában) levásárolható kortárs művészeti alkotásokra.

A megvásárolt alkotással megújíthatják a munkakörnyezetüket, ezen túlmutatóan pedig higgyünk a kutatásoknak, miszerint (az egyéb előnyök mellett) az esztétikus környezet hangulatfokozó, növeli a jóérzésünket, ami végső soron megmutatkozik az eredményességünkben.

A program haszna sokrétű:

 • Alapszintű kortársművészeti ismereteket és válaszokat kap, ami növeli a magabiztosságát, mivel társaságban hozzá tud szólni a témához.
 • Kellemes élményekre, érzésekre lelhet magában, új hullámhosszra hangolódhat, ami inspirálólag hat majd a mindennapjaira.
 • A jövője befolyásolása szempontjából olyan kulcsfontosságú képességeket edzhet, mint pl. a megfigyelés (apró részletekre való figyelem), az összképalkotás (szintetizálás) és a gondolkodási rugalmasság.
 • Esztétikai élményt nyújtó, hangulatfokozó alkotással gazdagíthatja a munkakörnyezetét, amely önt és cégét pozitívan pozicionálja majd.
 • Megismerheti a merész képzettársítások világát, határokat léphet át, és olyan új megközelítésmódokat vihet haza a saját üzleti környezetébe, amelyek segítenek a következő fontos lépés megtételében.

Kockáztassa meg a nem szokványos gondolkodást, és jelentkezzen a programunkra, ahol sok szeretettel várjuk!

Mit értek pop up képzés alatt?

A „pop up képzés” kifejezést a divat világából ismert „pop up store” analógiájára alkottam meg.

Számomra ez a kifejezés a kísérletezést, az exkluzivitást és az eredetiséget sugallja. Egy tipikus pop up store nem csupán üzletként működik, hanem gyakran művészi élményeket is kínál, és designjával is a különlegességre törekszik, ezáltal az üzlet látogatása nem csak vásárlási élményt nyújt, hanem esztétikai élményt is ad.

A vezetőfejlesztési törekvéseim is hasonló szellemiségben zajlanak, és ezért kiválóan illik rájuk a „pop up képzés” kifejezés. Ezzel olyan képzési formára utalok, amely innovatív és hatékony tanítási és fejlesztési modellekkel kísérletezik, miközben arra törekszik, hogy a tanulás és fejlődés folyamata gazdag élményként valósuljon meg.

Gyakori kérdések és megnyugtató válaszok

Milyen formában zajlik a program?

A program zárt, kb. 6 fős kiscsoportokat várunk újdonságra nyitott cégektől.

Milyen előzetes felkészültséget igényel a részvétel?

A részvétel nem igényel kortársművészeti ismereteket. Mindössze annyit kérünk, hogy előzetesen tekintsék meg az élményprogram indítómotorját jelentő kb. 2 órás filmünket a kortárs művészet legizgalmasabb mai témáiról, és kérdéseiket lejegyezve gondolkodjanak el rajta.

Milyen képességeket edzhet a vezetői élményprogramon?

A teljesség igénye nélkül például a kíváncsiságot, a képzelőerőt, a kritikai és adaptív gondolkodást (sémafelismerés), a jelentésalkotást, a diszruptív szemléletet, a megfigyelőképességet, az értékfelismerést, az összképalkotási képességet (szintetizálás), a gondolkodási rugalmasságot, a gondolati határátlépést, az empátiát, a toleranciát, az esztétikai érzéket.

Miért válnak egyre fontosabbá a képességek?

A képességek fontosságáról a Képességek fontosabbak lesznek, mint a készségek cikkemben részletesen olvashat. Dióhéjban: a gyorsan változó világ az ismereteket és azok gyakorlati alkalmazásához szükséges speciális készségeket gyorsan amortizálja.

Több cég felismerte, hogy érdemesebb a munkatársai adottságaira apellálni és a képességeik edzését támogatni. Ezek ugyanis időtállóbbak, mint a speciális tudás és készségek, amelyeket a gépek gyorsabban el fognak tudni sajátítani a jövőben, mint az ember.

 

Az élményprogram során a következő témákat érintjük:

 • Mit értünk kortás művészeten? – a gyakori félreértések gyors tisztázása
 • Hogyan kapcsolódik az üzlet, a munkánk és a kortárs művészet? Miben más a szektorok gondolkodásmódja, milyen tanulságokat vihetünk át?
 • Melyek a fő kortárs trendek a világban, melyeket érdemes ismerni?
 • Mitől lesz híres egy művész, vagy mitől éppen nem?
 • Az alkotás jelrendszerének tudatosítása (a kortárs „olvasható” nyelvezete)
 • Milyen konkrét személyes és céges előnyei származhatnak a kortárs művészet megismeréséből?

Egy olyan üzleti kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők kompetensek és tudatosak. Támogatják a munkatársaikat, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban.

Amennyiben érdekli a program hívjon a 70 6363 538-as telefonszámon, vagy írjon a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu e-mail-címre.