Telefon: +36 70 6363 538

Relaxációs zene & vezetett meditációk

Relaxációs-zene

A relaxációs zene oldja a stresszt, regenerálja szervezetünket és megemeli a személyes energiaszintünket. Kutatók szerint csak a jelen pillanat, az „itt és most” az az idő, amikor a szervezet képes magát felfrissíteni és megújítani. Ezért a stresszoldó relaxációs gyakorlatok során a figyelmünket mindig a jelen pillanatra összpontosítjuk.

Ezen az oldalon stresszoldó relaxációs zenéket és gyakorlatokat talál. Válassza ki az igényének megfelelőt, és lazítsa el magát!

A jelen pillanat megragadása

Ez a 2:20 perces relaxációs zene és gyakorlat a jelen megragadását célozza. Bárhol végre tudjuk hajtani, anélkül, hogy bárkinek is feltűnne, hogy éppen a gyakorlatot végezzük.

A lélegzetvétel, például, tökéletesen a jelen pillanatban történik, ezért ha a pillanatnyi légzésünkre összpontosítunk, azonnal rá tudunk hangolódni az „itt és most”-ra. A szívverésünk a másik alapvető segítség a jelen megragadásához. Ebben a relaxációs hanganyagban a légzésünk és a szívverésünk lesz fókuszban.

Feszültségoldás

A jelen pillanattal kerülünk kapcsolatba akkor is, ha ezt a közel 11 perces stresszoldó relaxációs zenét és gyakorlatot választjuk. Minden pillanatban az izmainkkal tartjuk meg az egyensúlyunkat a gravitációban, ezért a jelen pillanatra az izmaink segítségével is ráhangolódhatunk. Ezúttal az izmainkat lazítjuk el.

Ezt a relaxációs gyakorlatot fekve vagy ülve, lehetőleg csukott szemmel végezzük. Nem kell mozdulatlannak lenni, azaz, ha kényelmetlen testhelyzetet vettünk fel, nyugodtan mozdítsuk meg magunkat. Ha a fekvő testhelyzetet választjuk, akkor feküdjünk a hátunkra kényelmesen. Karjaink a test mellett nyugodjanak. Lábaink párhuzamosan és lazán feküdjenek egymás mellett.

Ha az ülőpozíciót választjuk, akkor üljünk egyenesen. Lábunk teljes talpfelülettel a padlón nyugodjon. Az alsó lábszárak legyenek függőlegesek, a térdek enyhén szétállók. Fektessük a karjainkat lazán a combra, úgy, hogy a kezek a tenyérrel befelé lógjanak. A fej billenjen kissé előre.

Levegőelemre hangoló relaxációs zene

Egészségünk érdekében arra van szükségünk, hogy „elemi” szinten feltöltődjünk. Az őselemek az alapvető életerőnk forrásai, valójában üzemanyagok, melyek nélkülözhetetlenek az élethez.

Ezzel a stresszoldó relaxációval a levegő elemre hangolódhat. Önnek ajánlom, ha tiszta levegőre van szüksége a regenerálódáshoz. Ilyen például a hegyi levegő, amit a városokban kevésbé találunk meg. Ha most nincs alkalma a természetet választani a feltöltődéshez, hangolódjon ezzel a stresszoldó relaxációs gyakorlattal.

Tűzelemre hangoló relaxációs zene

Lényeges, hogy tápláljuk a saját energiamezőnket, amit az „elemeink” feltöltésével tehetünk meg. Például, azzal, hogy tudatosan ráhangolódunk és intenzív kapcsolat tartunk fent valamelyik bennünket alkotó őselemmel.

Ha önt az élteti, hogy magába szívhassa a nap melegét és most erre nincs alkalma, akkor önnek ez a relaxációs gyakorlat segíthet abban éltető energiához jusson a négyfal között is. Válaszhatja ezt a stresszoldó gyakorlatot akkor is, ha szívesen sportol, amit most éppen hanyagol, viszont szeretné magát jóerőben érezni.

Földelemre hangoló relaxáció zene

Ismeri azt a kifejezést, hogy valaki az elemében van? Ez azt jelenti, hogy olyasmivel foglalkozik, ami nem idegen a természetétől. Például, szereti a gyakorlatias, tárgyakkal végzett tevékenységeket, pl. kertészkedni, mert ez energiát szabadít fel benne.

Van olyan helyzet, amikor erre egyszerűen nincs lehetőség. Ha most ön éppen ebben a helyzetben van, és szeretne könnyen megbírkózni az „itt és most” kihívásaival, merítsen erőt ebből a stresszoldó relaxációs gyakorlatból.

Vízelemre hangoló relaxációs zene

Önmagunk feltöltését olyan tevékenységek gyakorlásával végezhetjük, amelyek közel állnak a karakterünkhöz. Ha ön szereti a dolgait nagy érzelmi beleéléssel tenni és nehezen tudja magát függetleníteni érzelmileg az ön körül zajló eseményektől, jótékonyan hathat önre ez a relaxációs gyakorlat.

Olyan energiákra hangolódhat rá ezzel a stresszoldó relaxációs gyakorlattal, amely a nap további részében jóérzéssel tölti majd el.

Ha tetszett amit hallott, kövesse szakmai tevékenységemet, és ossza meg a hanganyagot másokkal is, ha úgy érzi, hogy számukra is hasznos lehet. A fenti relaxációs hanganyag saját szellemi termékem, ezért kérem, ha felhasználja, azt a szerzői jog tiszteletben tartásával tegye.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”