„Szó szerint most történik meg először, hogy az emberek jelentős számú és egyre növekvő csoportja igazi választási lehetőségek előtt áll. Most először adatik meg az embereknek, hogy saját magukat menedzseljék.”

Peter Drucker, vezetéselmélet-szakember szerint történelmünk egyik legjelentősebb változását éljük jelenleg. Új kor köszönt ránk, ahol az információ és a minőségi szellemi munka játsszák a főszerepet.

Az új kor tudásmunkása úgy fogja magát menedzselni, mintha egy modern üzleti vállalkozás lenne: egyszerre lesz szakember és üzletember. Érdeklődését és felkészültségét a valós keresletnek megfelelően fogja kamatoztatni, és ezáltal aktív részesévé válik jövője irányításának.

Talán ön olyasmivel keresi ma a kenyerét, ami 10 évvel ezelőtt nem létezett, és nem kizárt, hogy 10 év múlva olyasmit csinál majd, amiről ma még halvány fogalma sincs. Szélsőségesen bizonytalan jövővel nézünk szembe.

A trendek szerint rövid időt töltünk majd egy-egy területen, és gyakorivá válnak a nagyobb ívű váltások. Hogyan készüljön fel a jövőre, ami egyeseknek a lehetőségek tárházát, másoknak hatalmas frusztráció forrását jelenti?

ALKALMAZKODJON A JÖVŐHÖZ, ÉS FEKTESSEN ÖNMAGÁBA!

Megoldást az önfeltárás és a karrier újragondolása jelenthet.

1. Az önfeltáráshoz ajánlom önnek az Önismereti munkafüzetet, melyben 12 speciális önismereti feladat segíti önt felkészülni a jövőre önmagából.

2. Karrierszolgáltatásaimmal karrierje újragondolásában segítem. Konkrétan abban, hogy felismerje, mi a dolga a világban (mi az útja, hivatása, küldetése), és sikeresen váltson olyan területre, ami jobban megfelel annak, aki ön most.

3. Karrier témájú könyveim felkészítik önt arra, hogy megtalálja azt az ön számára ideális munkalehetőséget, ahol kibontakozhat, és amely anyagilag is megfelel az igényeinek.

Szakmai önéletrajz könyv

A Szakmai önéletrajz haladóknak c. könyv önnek szól, ha olyan versenyképes önéletrajzot szeretne készíteni, amivel nagy eséllyel pályázik olyan állásokra, melyek megfelelnek az őszinte érdeklődésének és szakmai hátterének.

150 állásinterjú-kérdés és 250 mintaválasz

Az Állásinterjú haladóknak c. kézikönyvben összefoglaltam mindazt, ami alapján alaposan fel tud készülni az állásinterjúra. A könyv újszerűsége egyrészről abban áll, hogy ilyen átfogó állásinterjúkönyv a magyar piacon ez idáig nem jelent meg. Hiszek abban, hogy ha alkalmazza a leírtakat, versenyelőnyre fog szert tenni másokkal szemben.

 

 

Ha kezdő vezető, ajánlom önnek a Vezetői karrier napjainkban cikkem.

Ma már nem munkakörökben kell gondolkodni, hanem küldetésben/hivatásban. Hiszen a ma hőn áhított állás holnap talán már nem is létezik. Az állásnevek csapdák, céljainkat és fejlődésünket nem érdemes ezekhez igazítani, mert ezzel csak beszűkítjük a választási lehetőségeinket. Kulcsfontosságúvá válik az önismeret, az önfejlesztés és a lehetőségeink felismerése. És nem utolsósorban a kezdeményezőkészségünk, amivel a lehetőségeinknek elébe megyünk.

FÓKUSZÁLJON ARRA, MIT SZERETNE MEGVALÓSÍTANI, ÉS EZZEL VONZZA MAGÁHOZ AZ ÚJ LEHETŐSÉGEKET.

VÁLTOZTASSON SZAKMAI ÉLETÚTJÁN, HA IZGALMASABB, TARTALMASABB ÉS SIKERESEBB KARRIER A VÁGYA.