EGY OLYAN ÜZLETI KULTÚRA KIALAKÍTÁSÁHOZ SZERETNÉK HOZZÁJÁRULNI, AHOL A VEZETŐK KOMPETENSEK ÉS TUDATOSAK. TÁMOGATJÁK A MUNKATÁRSAIKAT, HOGY CÉLT, ÉRTELMET ÉS MEGELÉGEDETTSÉGET TALÁLJANAK A MUNKÁJUKBAN. 

Kránitz Éva vagyok, vezetői kompetenciafejlesztésssel és karriertanácsadással foglalkozom.

Szolgáltatásaim széles körűek, és nemcsak nagyvállalatok, hanem kis- és középvállalkozások, valamint különböző intézmények vezetői számára is elérhetőek. Portfólióm átfogó fejlesztési programokat és moduláris, karriertervbe illeszthető megoldásokat kínál, lehetővé téve minden vezető és szervezet számára, hogy megtalálja a leginkább megfelelő fejlesztési utat.

Munkámat a rugalmasság jellemzi: szolgáltatásaimat személyesen és online is biztosítom, hogy ügyfeleim bármikor és bárhonnan hozzáférhessenek a támogatáshoz.

Időnként szakértői szövetségekben is dolgozom, hogy a lehető legszélesebb körű és legmagasabb színvonalú támogatást nyújthassam. Az árképzésem rugalmas, figyelembe veszi a kapacitásomat és az egyéni igényeket, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb megoldást.

Fejlesztési megközelítésem nem csupán a vezetők meglévő erőforrásaira épít, hanem innovatív módszereket, modelleket és vezetői eszközöket is integrál a munkába. Különösen a fiatal tehetségek számára ezek az új megoldások jelentős hozzáadott értéket képviselhetnek, és friss perspektívákat nyújtanak.

A gyakorlatban jól alkalmazható, kézzelfogható eredményekre és gyors változásokra törekszem. Folyamatosan fejlesztek új eszközöket, és kutatom a hatékonyabb utakat, hogy ügyfeleim a lehető legjobb eredményeket érhessék el. Célom minden helyzetben a legnagyobb értéket nyújtani.

Bízom benne, hogy szakértelmemmel hozzájárulhatok az ön vagy szervezete vezetői kompetenciáinak fejlesztéséhez, és támogathatom a sikeres vezetői karrierépítést.

 

 

RÓLAM

  • Matematikai és közgazdasági tanulmányaimat a JATE–JGYTF-en és a BGF Külkereskedelmi Főiskolán végeztem. MBA-fokozatomat a Case Western Reserve University Weatherhead School of Business és az International Management Center közös programján szereztem (jogutódja a CEU Business School), valamint a bécsi Wirtschaftsuniversität egyetemen is tanultam.
  • Az MBA-program keretében, egy angol nyelvű, gyakorlatorientált képzés során mélyítettem el tudásomat a vezetői kompetenciaértékelés és fejlesztés területén. A tananyag részét képezték a vezetői önismereti gyakorlatok, személyiségkategorizálást támogató eszközök (pl. MBTI, DISC), 360 fokos készségértékelés, karriermenedzsment, felnőtt tanulási modellek, valamint a viselkedés hatékony megváltoztatására alkalmas módszerek.
  • Vezetőfejlesztési ismereteimet az Egyesült Államokban a Personnel Decisions International (ma Korn Ferry International) által kidolgozott viselkedésalapú módszerekkel bővítettem. A program során David B. Peterson, Ph.D., a strukturált és személyre szabott vezetői coaching úttörője, aki jelenleg a Google Inc. vezetőfejlesztési és coaching igazgatója, volt a tanárom.
  • PDI tanácsadóként közel négy évig vezettem vezetőikompetencia-értékelő projekteket, beleértve az Értékelő Központokat és a 360 fokos értékeléseket, többnyire multinacionális vállalatok megbízásából, Kelet-Közép-Európa számos országában tevékenykedő vezetők számára. Ezek a meghatározó évek szilárd alapokat adtak szakmai kompetenciáimnak, amelyeket azóta is folyamatosan építek és fejlesztek a vezetőfejlesztés területén.
  • Pszichológiai ismereteimet az MMSZKE hároméves, pszichoanalitikusan orientált elméletre és művészetterápiás módszerekre épülő csoportvezetői képzésén mélyítettem el (csoportvezetői klaszterszám: 235/2014).
  • 2000 óta foglalkozom vezetői tanácsadással, 2004 óta egyéni vezetői kompetenciafejlesztéssel, és 2009 óta munkahely- és karrierváltás tanácsadással.

Ha vezetőfejlesztési szakemberre van szüksége, készséggel állok a rendelkezésére, hívjon a +36 70 6363 538-as telefonszámon, vagy írjon a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu -ra.

 

HOGYAN VÁLASSZON VEZETŐFEJLESZTÉSI SZAKEMBERT?

Azok számára, akik szakmailag is szeretnék megalapozni döntésüket, összeállítottam egy ajánlást az általam fontosnak tartott vezetőfejlesztési kompetenciákról, melyek meglétét érdemes figyelembe venni.

A vezetőkkel szembeni kihívások és elvárások ismerete:

Egy vezetőfejlesztési szakembernek alapvető feladata, hogy tisztában legyen a vezetői szerepek folyamatosan változó kihívásaival és elvárásaival a VUCA-világban (kiszámíthatatlan, bizonytalan, összetett és kétértelmű). Fontos, hogy képes legyen előre látni a változásokat, és meghatározni azokat a kritikus vezetői kompetenciákat, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres vezetéshez különböző vezetői szerepekben.

Coachingeszköztár:

A vezetői kompetenciafejlesztés facilitálásához a szakembernek széleskörű eszköztárral kell rendelkeznie. Elengedhetetlen a coachingtechnikák alapos ismerete, ideértve a hatékony kérdezéstechnikát, a vezetői perspektívák feltárását, reflektálást, viselkedés megfigyelését, valamint a visszajelző dialógusok alkalmazását. Továbbá felkészültnek kell lennie váratlan helyzetek kezelésére, őszinte és egyenes kommunikációra, illetve a vezetők konfrontálására a fejlődés érdekében.

Vezetői tapasztalat:

A vezetőfejlesztési szakember hitelessége nagyban függ attól, hogy rendelkezik-e saját vezetői tapasztalatokkal. Az üzleti világban szerzett gyakorlati tapasztalatok növelik a szakember megbízhatóságát és a vezetői helyzetek megértését.

Eredményorientáltság:

A vezetőfejlesztés eredményessége szempontjából létfontosságú az eredményorientált szemlélet. A szakembernek képesnek kell lennie a kitűzött célok határidőn belüli elérésére, biztosítva ezzel a folyamat hatékonyságát és sikerét.

Coachingkészségek:

A kapcsolatépítés és -fenntartás, a bizalom megteremtése, a bizalmas információk kezelése, valamint a magabiztos kommunikáció mind alapvető készségek. A szakembernek képesnek kell lennie bevonni a vezetőt a fejlesztési folyamatba és elköteleződést kialakítani a közös munka iránt. Emellett fontos, hogy saját munkájáról is kérjen visszajelzést, biztosítva a folyamatos önfejlesztést.

Üzleti és szervezeti ismeretek:

A vezetőfejlesztési szakembernek ismernie kell, hogyan történik az értékteremtés egy vállalatnál. Lényeges, hogy átlássa az egyéni és csoportcélok összefüggését a szervezeti stratégiai célkitűzésekkel, és ismerje a tehetségmenedzsment rendszereit.

Pszichológiai tudás:

A vezetőfejlesztéshez releváns pszichológiai ismeretek birtokában a szakember hatékonyabban tudja támogatni a vezetők fejlődését. Tudnia kell, hogyan tanulnak a felnőttek, és mely módszerek a legalkalmasabbak a viselkedés megváltoztatására. Az egyéni motivációk és személyiségkategorizálást segítő eszközök ismerete szintén előnyt jelent.

Vezetői kompetenciaértékelés:

A vezetői kompetenciák értékelése a vezetőfejlesztés egyik legösszetettebb része. Ha a megbízó nem biztosít értékelő eszközöket, a szakembernek különböző értékelési módszereket kell alkalmaznia a folyamat folyamatos nyomon követéséhez. A viselkedésalapú interjútechnika például hatékonyan alkalmazható a kompetenciák alapos felmérésére a munka közben.

Személyiségjegyek:

A vezetőfejlesztési szakember eredményességét az alábbi személyiségjegyek segítik: érettség, pozitív energia, optimizmus, lelkesedés, figyelmesség, érzékenység, empátia, tapintat, nyitottság, rugalmasság, kitartás, önfejlesztési hajlandóság, hitelesség, etikus magatartás, valamint a magas színvonalú és professzionális munka iránti elkötelezettség.

Coachingtapasztalat:

A vezetőfejlesztési szakember tapasztalata, amit hasonló iparágban, vezetői szinten vagy specifikus fejlesztési témákban szerzett, szintén fontos. Előnyt jelenthet, ha közgazdasági, pszichológiai, tréneri vagy tanácsadói háttérrel rendelkezik, és kimagasló eredményeket ért el készségigényes tevékenységekben, mint például a sport vagy egyes művészeti ágak.

Válasszon engem vezetőfejlesztési partnerének, és támogatom abban, hogy hatékonyan fejlessze vezetői kompetenciáit, valamint inspiráló vezetővé váljon mások számára.