Hogyan vezessen innovatív csapatot világmegváltó küldetéstudatra alapozva és szélsőségesen bizonytalan feltételek között?

Alakítson ki olyan cégkultúrát, ahol az örömteli munka együtt jár a kiváló teljesítménnyel.

Éles eszű fiatalként összedugta a fejét a barátaival, és világmegváltó terveket szőttek. A legújabb technológiáktól felvillanyozva és lelkesedéstől fűtve, a nulláról indulva céget alapítottak. Piacra dobták az első terméküket, felvették a barátaik barátait a céghez, és összeállítottak egy ütős csapatot. A munkában az életük kiteljesedését látják, nem pedig az élet kizárását. A munkahely inkább egy közösségi térhez hasonlít, ahol mindenkinek lehetősége nyílik a szabad és kreatív önkifejezésre. Munkatársai kibontakoztathatják a bennük lévő potenciált, és jobb emberek lehetnek. Mindent áthat a küldetéstudat és innováció szelleme.

Startupvezetőként bizonyára egy sor kihívással néz szembe, kezdve attól, hogyan találjon vállalkozó szellemű briliáns elméket a csapatba, akik mielőbb beilleszkednek. Magukévá teszik a cég küldetését, és ötleteikkel, aktív részvételükkel rövid idő alatt értéket teremtenek. A víziótól, a remek termékötlettől azonban hosszú út vezet a sikerig, és hatalmas a kockázata annak, hogy egyáltalán elérnek-e odáig. Pillanatok alatt kicsúszhat a talaj a lábuk alól, és az ígéretes kezdet kudarcba fullad. Fájdalmas igazság, de a legtöbb startup elbukik. A legtöbb új termék sosem lesz sikeres, a legtöbb vállalkozás nem éri el a benne lévő potenciált. Nem tudják tartani az ígéretüket a csapat, a befektetők és az ügyfelek felé, és elvesztik a hitelüket.

A startup vállalkozás, mint bármelyik más, emberek irányításának és rendszerek menedzselésének egy fajtája. Csak picit másképpen, mint ahogyan a hagyományos üzleti gondolkodásban megszoktuk. A sikeressé vált startupok példája azt mutatja, hogy lehet építeni korábbi vezetési és menedzsmentmódszerekre. Pontosan ezt ajánlom önnek, bevált vezetési módszereket, csak picit másképp, önre, startupvezetőre szabva.

Segítek vezetői kompetenciái fejlesztésében és vezetői eszköztára kialakításában. Együtt gondolkodom önnel a legkülönbözőbb vezetői helyzetek megoldásában, és segítek megtalálni a saját, egyedi válaszait ezekre.

 Az együttműködésünk hozadéka lehet, hogy

 • meglévő kompetenciáit továbbfejleszti, újakra tesz szert, amiket beépít a napi gyakorlatba;
 • agilis projektmenedzsment módszereket (lean startup, scrum, kanban, designgondolkodás) ismer meg;
 • vezetői önismeretre tesz szert;
 • kialakítja a saját vezetői eszköztárát;
 • magabiztosabban old meg aktuális vezetési problémákat;
 • olyan módszereket sajátít el, melyekkel képessé válik saját maga fejlesztésére, ill. amelyekkel mások fejlődését is hatékonyan támogatni tudja.

Az üzleti coaching fókuszában számos izgalmas téma állhat, ezek a teljesség igénye nélkül:

 • Hogyan tud szabadságalapú, agilis cégkultúrát kialakítani?
 • Hogyan alkalmazza az agilis projektmenedzsment módszereket (lean, scrum, kanban, designgondolkodás)?
 • Hogyan tudja megvalósítani a részvételen alapuló, kollektív döntéshozást?
 • Hogyan tudja növelni az együttműködést csapatán belül?
 • Hogyan vezessen virtuális csapatot?
 • Hogyan kezeljen konfliktusokat konstruktívan?
 • Hogyan fejlessze magát, és hogyan váljon mások fejlődését támogató vezetővé?
 • Hogyan válassza ki és tartsa meg a vállalkozó szellemű, kreatív és jól teljesítő tehetségeket?
 • Hogyan építsen munkatársai tudására és kreativitására?
 • Hogyan menedzselje a személyes energiáját, hogy folyamatosan magas energiaszinten tudja élni az életét?

Az üzleti coaching eredményeképpen hiteles és kompetens vezetővé válhat, aminek köszönhetően mások még sikeresebbek lesznek ön körül.

Miért engem válasszon üzleti coachának?

 • Ügyfeleim jelentős része fiatal mérnök vezető, akiknek a csapatai innovatív fejlesztőmunkát végeznek, és ismerem a vezetői kihívásaikat.
 • Ismerem a különböző agilis projektmenedzsment módszertanokat (lean, lean startup, scrum, kanban, designgondolkodás).
 • A programot az ön igényeihez, személyiségéhez és tanulási szokásaihoz igazítjuk, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni belőle.
 • Barátságos, biztonságos és támogató együttműködésre számíthat, ha engem választ.
 • Gyakorlatias és üzleti szemléletű coach vagyok, 10+ éve a pályán, sok tapasztalattal a hátam mögött.

  Így lesz az együttműködésünkből többszörös megtérülés…

  Az üzleti coaching után úgy válunk el, hogy a kezében lesz

  • egy Önfejlesztés munkafüzet, ami lényegében az (agilis) vezetői eszköztárának a „dokumentációja”,
  • egy karrier- és egy fejlődési terv, amiben rögzítjük azokat a lépéseket, melyeket vezetői pályafutása következő időszakában szem előtt kíván tartani.

  Rólam…

  Hol tanultam az üzleti coachingot?

  A CEU Business School MBA programján, majd ismereteimet az USA-ban vezetői coaching módszerekkel egészítettem ki.

  Az egyik tanárom, David B. Peterson volt, aki az USA-ban elsők között alkalmazta a coachingot az üzleti világban.  Jelenleg a Google vezetőfejlesztésért felelős vezetője.

  Bővebben…

  Milyen etikai megfontolások vezetnek?

  Vállalom, hogy magas szintű szellemi szolgáltatást nyújtok, valamint a normák, titoktartás és szakmai felelősség tekintetében betartom a

  Járok-e szupervízióba?

  Teljesen elkötelezett vagyok a magam fejlesztésében. Minden vezető, akivel dolgozom, számomra is lehetőség, hogy fejlődjek. Ezeket a lehetőségeket tudatosan kihasználom, az egyes találkozókat követően önreflexiót tartok, időnként szupervízióban veszek részt.

  Egy olyan üzleti kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek, és támogatják a munkatársaikat, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban.

  Örömmel állok a rendelkezésére, hívjon a 70 6363 538-as telefonszámon, vagy írjon a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu e-mail-címre.