Agilis felső vezetés -inspirációs workshop sorozat

Miként alakítható ki a szervezeti szintű agilitás?

Szervezeti agilitás kialakítását segítő program felső vezetők számára

A hagyományos szervezetek lebomlóban vannak, helyüket agilisan működő csapatok hálózata váltja fel. Önöknek szól ez a program, ha úgy gondolják, elérték a hagyományos szervezet korlátait, és elérkezettnek látják az időt arra, hogy elmozduljanak a szervezeti agilitás irányába.

Agilis szervezeti kultúra nem születik önmagától. Létrejöttéhez újszerű szemléletre, vezetői hozzáállásra és kompetenciákra van szükség.

Az első inspirációs workshopon…

  • Beszélek önöknek arról a paradigmaváltásról, ami éppen zajlik a szervezeti világban, és arról, hogy ezt milyen körülmények kényszerítik ki.
  • Bemutatom néhány kutatás eredményét, amelyekből jól látható, hogy merre mozdult el a szervezeti világ.
  • Dióhéjban megismerkedünk az agilis projektmenedzsment módszertanokkal, amelyek bevezetnek bennünket a csapatszintű agilitásba.
  • Szó lesz a szervezeti szintű agilitásról is. Azaz, mitől agilis egy szervezet, és megnézzük, hogy önök mennyire készek a szervezeti agilitásra.
  • Bemutatok néhány az agilitás szempontjából élenjáró szervezetet, olyanokat, amelyek már megvalósították azt, ami vélhetően önök előtt áll.
  • Végül, áttekintjük, milyen agilis kompetenciákat érdemes megerősíteniük ahhoz, hogy meg tudjanak felelni a jövő kihívásainak.

A cél első körben, hogy…

  • Megértsék, mi zajlik a szervezeti világban, és mit jelent az agilitás egyéni, csapat- és szervezeti szinten.
  • Világosan lássák, hogy hol tartanak a szervezeti evolúciós folyamatban.
  • Szempontokat kapjanak ahhoz, hogy mire érdemes a figyelmüket ráirányítani, ha meg akarnak felelni a jövő kihívásainak.

A szervezeti agilitásért több szinten kell tenni: személyes és a csapatok szintjén, beleértve a felső vezetői csapatot is.

Ismerje meg az agilis átállást katalizáló további programjaimat is:Gyakori kérdések és megnyugtató válaszok, melyek szinte mindent tisztáznak az agilis felső vezetés workshop sorozattal kapcsolatban

Milyen időtartammal érdemes számolni?

Első körben 4 órás workshoppal, amelyen minden fontos információt megkapnak ahhoz, hogy el tudják dönteni, egyáltalán érdemes-e továbblépni az agilitás irányába.

Amennyiben úgy gondolják, hogy érdemes, akkor további alkalmakra is egyeztetünk időpontot. A további workshopokon szempontokat kaphatnak az agilis struktúrák, folyamatok és gyakorlatok kialakításához. Másrészről, az agilis szemlélet gyakorlati megteremtéséhez.

A találkozók rendszeressége az önök lehetőségein múlik, megfelelő ritmus: két-, három- vagy négyhetente történő találkozók.

A belső agilitás és szerepidentitás, amelyre az agilis kultúrákban vezetői szinten szükség van, nem tanulható automatikusan.

Általában azt szoktam javasolni, hogy építsük be a lehetőségét annak, hogy néhány találkozót követően újragondoljuk, biztosan vállalható-e az önök részéről mindaz, ami az agilis szervezeti működéshez vezetői szinten szükséges.

Így nem kell elköteleződniük a program teljes hosszára abban az esetben, ha úgy érzik, hogy a teljes szervezetet érintő agilitás egyelőre nem az önök útja.

Milyen előismeretekre van szükség?

Nincs szükség előismeretekre. Ha mindezek ellenére úgy gondolják, hogy szeretnének felkészülten részt venni a programon, akkor ajánlom az agilis vezetői blog cikkeit.

A helyzetfelmérés része-e a workshopnak?

Igen, lehetséges. Általában egy egyszerű, de átfogó, a szervezeti szintű agilitást mérő kérdőív használatára kerül sor, amelyet a felső vezetői csapat tagjai töltenek ki.

Mennyibe kerül az agilis felső vezetés workshop?

Díjaim versenyképesek. Az Agilis vezetés workshop díjára személyes egyeztetést követően adok ajánlatot.

Milyen etikai megfontolások vezetnek?

Vállalom, hogy magas szintű szellemi szolgáltatást nyújtok, valamint a normák, titoktartás és szakmai felelősség tekintetében betartom a

Egy olyan üzleti kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek, és támogatják a munkatársaikat, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban.

Személyes konzultációért hívjon a 70 6363 538-as telefonszámon, vagy írjon a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu e-mail-címre.