Telefon: +36 70 6363 538

Szabadság alapú vállalati kultúra

A szabadság alapú vállalati kultúra egy olyan munkahelyi környezet kialakítását jelenti, ahol a dolgozók nagymértékű autonómiával rendelkeznek feladataik ellátásában és döntéseik meghozatalában.

Brian M. Carney és Isaac Getz „Szabadság Zrt.” című könyve forradalmi betekintést nyújt a munkahelyi autonómia és szabadság jelentőségébe. A szerzők által felvázolt paradigmaváltás nem csupán egy új irányt sugall. Hanem konkrét megoldásokat is kínál a modern vállalatok számára, amelyekkel jelentősen javítható a dolgozói motiváció, az elkötelezettség és az általános munkahelyi elégedettség.

A könyv alapján a munkahelyi szabadság nem csupán egy elképzelés, hanem egy olyan gyakorlati megközelítés, amely lehetővé teszi a vezetők számára, hogy elengedjék a mikromenedzsmentet és a túlzott kontrollt. Ezáltal a kreativitás és innováció előtérbe kerülhet, ami hosszú távon a vállalatok versenyképességét is növeli.

Példák szabadság alapú szervezetekre

A szerzők bemutatnak több tucat újító szervezetet. Ezek számos tévedés és próbálkozás után olyan szervezeti struktúrákat és gyakorlatokat alakítottak ki, amelyekkel sokkal céltudatosabban és termelékenyebben működhetnek. Miközben olyan vállalati kultúrát hoztak létre, amely felszabadítja a munkatársak kreatív képességeit.

Ha érdekli önt az új típusú, szervezeti működés, nem kell a nulláról indulnia. Jól alkalmazható ötleteket, iránymutatást talál a könyvben. Olyan világszínvonalú teljesítményt nyújtó önmenedzselő szervezeteket ismerhet meg, amelyek példáján keresztül bepillantást nyerhet a jövőbe. Miközben új nézőpontból láthat rá fontos kérdésekre, újragondolhatja és megújíthatja a saját vezetői gyakorlatát is.

Sajnos a könyvhöz nehezen lehet hozzájutni magyar nyelven. Ezért ajánlom Isaac Getz munkásságáról és a szabadság alapú vállalati kultúra népszerűsítéséről szóló oldalt, ahol a könyvei mellett számos releváns cikk és előadás is megtalálható.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”