Telefon: +36 70 6363 538

IdogazdalkodasIdőgazdálkodás vagy erőt adó jövőkép?

Stephen R. Covey: Először a fontosat! c. könyve az időgazdálkodás témáját dolgozza fel, de annál sokkal több. Segít áthidalni a szakadékot az időbeosztásunk és a számunkra igazán fontos dolgok között.
Arra biztat, hogy találjuk meg a belső iránytűnket, amely képessé tesz bennünket arra, hogy éljük az életet: szeressünk, tanuljunk és hagyjunk jelet magunk után… mindezt persze örömmel tegyük.

Gyorsabban, keményebben, okosabban, többet?

Ez a hagyományos időgazdálkodás receptje. Azt sugallja, hogy ha hatékonyabban tesszük a dolgunk, akkor előbb-utóbb kézbe tudjuk venni az életünket. És ha ez megtörténik, akkor elégedettek leszünk.

Stephen R. Covey vezetéselméleti szakember szerint ez nem így van. Szerinte fontosabb az, hogy hová tartunk, mint az, hogy milyen gyorsan haladunk.
Könyvéből tippeket kaphatunk ahhoz, hogyan fedezzük fel a küldetésünket és hogyan alkothatunk egy erőt adó jövőképet, amely értelemmel és céllal ruházza fel az életünket.

A könyv némi önvizsgálatot igényel, de cserében másképpen fogjuk látni a világot.

Ha a könyv elolvasása után úgy érzi, hogy segítségre van szüksége az olvasottak mindennapi életébe történő alkalmazásához, ajánlom önnek a Személyes energiamenedzsment programom, melynek megközelítésmódja közel áll Stephen R. Covey-éhez.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”