Telefon: +36 70 6363 538

Lean menedzsment képzés

Értékáram-elemzés

Lean menedzsment integrált képzés: elmélet és segítség a tanultak gyakorlatba ültetéséhez

Növelje a működési hatékonyságot az értéktelen tevékenységek csökkentésével!

Történetem egy vidéki fémipari cégről szól, amely a versenyben való fennmaradás érdekében innovációra törekedett. A megoldást egy eszközbeszerzési pályázat jelentette, amely lehetőséget adott egy új, modern fémdaraboló fűrész beszerzésére. Az új gép segítségével a fémrudak vágása rendkívül gyors és pontos lett, jelentősen csökkentve ezzel az adott munkafolyamat idejét.

A GINOP 1.1.3. Ipar 4.0 mintagyárak kiemelt projekt lehetővé tette azt is, hogy a cég együttműködjön a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) lean menedzsment szakértőivel. Közösen elemezték a cég fő értékteremtő folyamatát a lean alapelvek szerint, és megállapították, hogy bár az új fűrész jelentősen gyorsította a vágási folyamatot, a teljes folyamat átfutási idejének csak 6,3%-át tette ki.

A vizsgálat rámutatott, hogy különösen a vágást megelőző lépések, mint például a megfelelő fémrúd kiválasztása, méretezése és még néhány művelet szükségesek, de nem értékteremtő tevékenységek. A cégvezetés szembesült azzal a ténnyel, hogy bár az új fűrész megérte a befektetést a vágási sebesség növelése szempontjából, a szervezeti hatékonyság számottevő növeléséhez a nem értékteremtő, de szükséges lépések minimalizálására, illetve a teljesen felesleges műveletek elhagyására van szükség, vagyis a teljes értékteremtő lánc optimalizálására.

Lean menedzsment alkalmazásával folyamatokat optimalizálhat

A legtöbb vállalkozás láthatatlan, pénzügyileg nem kimutatható pazarlással működik. Ilyen a selejtgyártás, a túltermelés, a felesleges készlettartás, az átgondolatlan anyagmozgatási és szállítási útvonalak, valamint olyan funkciók beépítése a termékbe vagy szolgáltatásba, amelyre az ügyfeleknek nincs szüksége. Nem beszélve a várakozási időkről, amikor például információkra, döntésre, eszközökre, mások munkavégzésére várva leállnak folyamatok, és nem történik értékteremtés.

Vezetőfejlesztési szakemberként gyakran találkozom kompetencia-pazarlással is, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy az emberek a tudásukat, készségeiket és adottságaikat kamatoztatnák, valójában elvesztegetik azokat. Amikor egy vezető munkaidejének javarészében adminisztratív feladatokat végez, vagy nem is tudja, mivel töltik a munkatársai az idejüket, értékes tudás és készségek hevernek parlagon – ezek mind veszteségforrások.

A szervezeti hatékonyságnövelés gyakori vezetői téma, különösen olyan időkben, amikor minden költség és idő számít a kevés megrendelés vagy a munkaerőhiány miatt. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat a lehető legjobban hasznosítsuk. A veszteségek minimalizálása stratégiai lépés ilyenkor, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a meglévő körülmények között is maximalizáljuk a teljesítményt.

Ismerkedjen meg a lean menedzsmenttel és javítsa szervezete működését

A lean menedzsment a szervezeti értékteremtést és hatékonyságot növelő alapvető szemlélet és módszertan, amellyel minden vezetőnek rendelkeznie kellene. Nem csupán gyárakban és üzemekben alkalmazható, hanem minden területen, akár irodai környezetben is.

Ha céljai között szerepel a szervezeti folyamatoptimalizálás, a lean menedzsment olyan bevált vezetői eszköztárat kínál, amelynél jobbat aligha talál.

Tapasztalatom szerint sok vezető nem ismeri a lean módszertant. Gyakran előfordul, hogy a lean menedzsmentről először tőlem hallanak a vezetők, annak ellenére, hogy ezt a módszertant már évtizedek óta sikerrel alkalmazzák a világ vezető vállalatai.

Japánban a lean szemlélet a munkakultúra szerves részét képezi, sőt, még művészeket is inspirál. Ennek egyik csodálatos példája Wim Wenders 2024-es filmje, a „Tökéletes napok”, amely egy izgalmas német-japán koprodukcióban jött létre, és két díjat is nyert a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában. A film egy japán férfi mindennapjait követi, aki a nyilvános illemhelyeket olyan magas színvonalon takarítja, mintha csak a lean 5S képzés ismeretei alapján kellene vizsgáznia.

Lean menedzsment elméleti képzés akár díjmentesen

Az elméleti tudást megszerezheti a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Ipar 4.0 Technológiai Központ DATA EDIH projekt Lean Alap I. (2 x 4 órás) és Lean Alap II. (4 x 4 órás) jelenléti programján.

A képzés díja: 140 000 Ft / fő / 4 óra.

A lean menedzsment képzés kis- vagy középvállalkozások számára várhatóan 2025 őszéig díjmentes. A képzés elméleti részét követően (amely nem teljesen elméleti, mivel kiegészül néhány otthoni gyakorlattal) személyre szabott támogatást is kaphat a megismert lean alapelvek gyakorlatba ültetéséhez.

Vezetői tanácsadás díja: 40 000 Ft + áfa / 45 perc
Ajánlott minimális tanácsadási alkalmak száma: 3 x 1,5 óra.

Az integrált lean menedzsment képzés egy értékalapú partnerséggé is alakítható, amely révén az oktatáson elhangzottakat valós üzleti eredményekké alakítjuk át.

Milyen előnyökkel jár önnek a lean menedzsment képzés és gyakorlati segítség?

Összességében időt és erőforrásokat takaríthat meg. Miért? Mert nem könyvből tanulja meg a lean menedzsmentet, hanem minőségi oktatás keretében. Másrészről, a képzést követően nem egyedül kell kitalálnia, hogyan transzformálja valósággá a tanultakat. Azaz:

  • kiváló és akár díjmentes, egyetemi színvonalú, ugyanakkor gyakorlatias lean menedzsment képzésben részesül,
  • segítséget kaphat a tanultak beépítésének megtervezéséhez, és legalább az első lépések kivitelezéséhez,
  • gyorsan érhet el látványos eredményeket működése hatékonyságának javulásában,
  • ha szeretné, hatékonyan fejlesztheti vezetői kompetenciáit, ehhez is minden segítséget megkap.

Kinek szól a lean elveken alapuló működési hatékonyságnövelő képzés?

Önnek, ha az a szándéka, hogy…

Feltérképezze a fő értékteremtő folyamatot: Azaz ábrázolja és elemezze, mi számít az ügyfeleknek igazán. Így azonosítani tudja, melyek a szükséges, de nem értékteremtő vagy akár felesleges lépések.
Minimalizálja a veszteségeket: Az értékteremtő folyamat elemzése révén megoldást találjon a valódi értéket nem adó folyamatok minimalizálására.
Olyan szervezeti kultúrát alakítson ki, amelyben mindenkinek fontos a folyamatos fejlődés: Motiválja munkatársait arra, hogy folyamatosan felülvizsgálják a munkafolyamatokat, műveleteket, és javítsák azokat a hatékonyságnövelés érdekében.
Bevonja munkatársait a működésük fejlesztésébe: Aktív részvételre ösztönözze őket a folyamatok fejlesztésében, a problémamegoldásban és az innovációban.
Megteremtse a gyors reagálás kultúráját: Kihozza a legtöbbet a termelési vagy szolgáltatási folyamataikból azáltal, hogy csak a szükséges mennyiséget állítják elő, pont akkor, amikor szükség van rá, minimalizálva a készleteket és a felesleges kiadásokat.

A lean menedzsment nemcsak a gyártószektorban, hanem széles körben alkalmazható minden olyan területen, ahol fontos a vevői igények magas szintű kielégítése, miközben a szervezet is hatékonyan működik.

Mikor érdemes lean menedzsment módszereket alkalmazni?

Mindig. Két esetben – mondhatnám, kötelező:

  1. A lean elvek átgondolása kritikus fontosságú lépés minden digitalizációs átállás előtt, amikor a szervezet technológiai fejlődése érdekében kívánnak változtatásokat végrehajtani. A digitalizáció gyakran ígér radikális javulást a munkafolyamatokban, azonban a lean menedzsment módszereinek alkalmazása nélkül ezek a változások nem feltétlenül eredményezik a kívánt hatékonysági növekedést, mint ahogy a fémdaraboló fűrész beszerzése kapcsán is láthattuk.
  2. Az agilis szervezeti kultúra kialakításának szintén előfeltétele a lean elvek átgondolása. Az agilitás, amely az ügyfélközpontúságra, önirányításra és folyamatos fejlesztésre helyezi a hangsúlyt, számos előnyt kínál a szervezeteknek, különösen az olyan dinamikusan változó környezetben, ahol a piaci igények gyorsan változnak. A legtöbb agilis átállás azonban sikertelenül végződik. Egyik oka éppen az, hogy nem ismerik a lean menedzsment alapelveit, amelyekre az agilitást építeni érdemes.
    Gyakori kérdések és megnyugtató válaszok, amelyek szinte mindent tisztáznak a lean menedzsment képzés kapcsán

Mit kínál a lean menedzsment képzés?

Jelenléti csoportos Lean menedzsment oktatást a BME-n, az Ipar 4.0 Technológiai Központban:

2 x 4 órás Lean Alap I. (nem kötelező utána elvégezni a Lean Alap II. szintet)

4 x 4 órás Lean Alap II. (feltétele a Lean Alap I. szint)

Személyre szabott vezetői tanácsadást a lean menedzsment elveinek gyakorlati alkalmazásához:

Ajánlott találkozók száma: minimum 3 x 1,5 óra, amely módszertanilag vezetői tanácsadás, igény szerint személyre szabott vezetői kompetenciafejlesztést is tartalmazhat.

Mennyibe kerül a lean menedzsment képzés?

Jelenléti csoportos lean menedzsment oktatás a BME-n:

A képzés díja: 140 000 Ft / fő / 4 óra.

A képzés kkv-knak díjmentes (várhatóan kb. 2025 őszéig). A képzés felnőttképzésnek felel meg, a résztvevőkkel az egyetem felnőttképzési szerződést köt.

Személyre szabott vezetői tanácsadás a lean menedzsment elveinek gyakorlati alkalmazásához:

Vezetői tanácsadás díja: 40 000 Ft + áfa / 45 perc.

Ajánlott minimális tanácsadási alkalmak száma: 3 x 1,5 óra.

Ha érdekli a lean menedzsment képzés, lépjen velem kapcsolatba a 70 6363 538-as telefonszámon, vagy írjon a kranitz.eva@vezetofejlesztes.hu e-mail-címre.

Válasszon engem vezetőfejlesztési partnerének és segítek önnek olyan vezetői kompetenciákra szert tenni, amellyel magabiztosan állhat a szervezeti hatékonyságnövelés élére, bármilyen vezetői szerepkörben is van.

Köszönöm, hogy elolvasta írásomat. Ha tetszett, kövesse szakmai tevékenységemet, és ossza meg cikkeimet másokkal is, ha úgy érzi, hogy számukra is hasznos lehet.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”