Telefon: +36 70 6363 538

Munkahelyi értekezletUnalomba fulladt munkahelyi értekezlet? Lehet másképp is!

Ismerjen meg négy újító módszert, hogy miképpen tudja változatosabbá tenni az értekezleteket.

A munkahelyi értekezletek megítélése nem éppen a legkedvezőbb. Van, aki felesleges időtöltésnek tartja. Van, aki szerint nem sok értelme van, hisz nem tud annyit hozzátenni az eredményekhez, mint amennyi időt és energiát elvesz a részvétel rajta. Van, aki leginkább csak fontosnak érzi magát tőle, és nem törődik az eredményességgel vagy hatékonysággal.

De ez nem kell, hogy így legyen!
Érdekli, hogyan lehet a munkahelyi értekezleteket eredményesebbé, hatékonyabbá és változatosabbá tenni? Ez utóbbira mutatok négy könnyen alkalmazható módszert az alábbiakban:

1. Stand up

Ha nem hosszú és bonyolult a téma, amit meg kell beszélniük, akkor ez a forma kiválóan beválhat. Legfőbb jellemzője ugyanis, hogy mindenki áll. Nincs több kényelmes ejtőzés az asztal körül.

Helyette van gyorsaság, hatékonyság és elevenség. A komfortzónájukból kiléptetve munkatársait, eleve nagyobb jelentlétre és figyelemre számíthat. Ráadásul további ötletekkel még színesebbé teheti ezeket a rövid értekezleteket. Kattintson ide, ha bővebben érdekli a stand up értekezlet.

2. Ad hoc megbeszélés

Ha ön valódi jelenlétre szeretné motiválni munkatársait, ez egy tökéletes technika. Nem kell mást tennie, mint hogy a következő találkozó alkalmával mindössze azt a témát, célt vagy ötletet osztja meg a meghívottakkal, amiről szó lesz. Semmi többet. Nincsenek előzetesen elküldött napirendi pontok vagy egyéb iránymutatások.

Ezzel máris inspirálja őket arra, hogy magukban elkezdjenek ötletelni az adott témával kapcsolatban. Így mindannyian spontán hozzátehetik a saját szakterületük oldaláról mindazt, ami a témába vág. Szeretné még jobban kiaknázni ennek a módszernek a hatékonyságát? Itt olvashat többet róla: ad hoc megbeszélés.

3. Technikamentes meeting

Ma, amikor már minden az online eszközök minél magasabb szintű bevetéséről szól, ez forradalmian újnak hathat. Próbálja ki, hogy a legközelebbi értekezlet alkalmával ön és a munkatársai mellőznek minden mobiltelefont, laptopot és egyéb számítástechnikai eszközt, amely csak elvonhatja a figyelmüket. Ez a típusú meeting különösen a csapatépítő jellegű csoportfolyamatok esetén hatékony. Bővebben a témában: technikamentes meeting.

4. Tudatosságfókuszú csapattalálkozók

A tudatosság igénye ma már szinte az élet minden területén jelen van. Tudatos életmód. Tudatos étkezés. Tudatos vásárlás. Tudatos jelenlét a tevékenységeinkben. Miért ne lehetne egy munkahelyi értekezlet is erre a tudatosságelvre épülő?

Amikor elmélyülésre, kreativitásra vagy innovációra van szükség egy adott területen vagy helyzetben, a tudatosságra alapozó értekezlet lehet az egyik legjobb irány. Hogyan valósíthatja ezt meg? Olvassa el ezt a cikket is: tudatosságfókuszú csapattalálkozók.

Válasszon engem vezetői coachának, és segítek önnek abban, hogy eredményesen fejlessze vezetői kompetenciáit és másokat inspiráló vezetővé váljon.

Köszönöm, hogy elolvasta írásomat. Ha tetszett, kövesse szakmai tevékenységemet, és ossza meg cikkeimet másokkal is, ha úgy érzi, hogy számukra is hasznos lehet.

Írásaim saját szellemi termékeim, ezért kérem, ha felhasználja, azt a szerzői jog tiszteletben tartásával tegye. Az eredeti tartalommal, a szerző és a forrás megjelölésével idézze, ahogy én is teszem.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”