Telefon: +36 70 6363 538

Karriercélok-2019A szakmai életútnak a kor függvényében különböző szakaszai különíthetők el, mivel azonban az olvasóim és a szolgáltatásaimat keresők többsége 35–55 év közötti szakember vagy vezető, a középkarrier időszakának kihívásait figyelembe véve gyűjtöttem össze néhány olyan kérdést, melyeket ebben az időszakban különösen érdemes átgondolni.

A középkarrier szakasza a karriercélok felülvizsgálatának ideje, amikor vagy megerősíthetők a korábban megfogalmazott célok, vagy más irányú célok kitűzése válik szükségessé.

Ez az időszak kínálja a gyökeres váltás utolsó lehetőségét, a későbbiekben ugyanis már a választott karrier megerősítése, szinten tartása történik, az eddigiektől gyökeresen eltérő karrierút választásának esélye és sikere egyre kisebb.

Karriercélok átgondolását segítő kérdések

  • Hol tartok most? Mi az, amit eddig elértem? Mit sikerült megvalósítanom a gyerekkori álmaimból?
  • Vannak-e még olyan vágyaim, amelyek megvalósításra várnak? Mi volna az ára vágyaim megvalósításának?
  • Mi fontos a számomra? Mi motivál igazán? Milyen lehetőségeim vannak? Milyen erőforrásokkal rendelkezem?
  • Mit szeretnék még elérni a munkámban, a magánéletben, kapcsolataimban, hobbimmal, közösségi tevékenységemmel stb. kapcsolatban?
  • Mit fogok tenni a céljaim elérése végett?

Céljainak meghatározásában, további életútjának megtervezésében például az alábbi módszerek segíthetik: egyéni élettörténete leírása, naplóírás, ötletelés, álmai papírra vetése, értékeinek átgondolása és rangsorolása, erősségeinek feltérképezése, az elérni kívánt életstílus vázolása, különféle képességeket, személyiségvonásokat, attitűdöt mérő tesztek, őszinte beszélgetés családtaggal, baráttal, szakemberrel.

Ismerkedjen meg a Karrierterv elkészítésének 5 lépéses modelljével!

Karrierfejlesztéssel kapcsolatos termékeimet a Karriershop-ban találja. Irány a karriershop!

Karriershop

Köszönöm, hogy elolvasta írásomat. Ha tetszett, kövesse szakmai tevékenységemet, és ossza meg cikkeimet másokkal is, ha úgy érzi, hogy számukra is hasznos lehet.

Írásaim saját szellemi termékeim, ezért kérem, ha felhasználja, azt a szerzői jog tiszteletben tartásával tegye. Az eredeti tartalommal, a szerző és a forrás megjelölésével idézze, ahogy én is teszem.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”