Telefon: +36 70 6363 538

Karrierváltás-coaching esettanulmány

Karrierváltás coachingA coachingnak sokféle formája van (pl. vezetői, üzleti, karrier-, életviteli), éppúgy, ahogy számos tanácsadás vagy terápiás forma is létezik. Ezúttal, egy konkrét eset kapcsán, a karrierváltás- coachingba szeretnék bepillantást nyújtani.

Azzal keresett meg egy külföldi, vezetői pozícióban dolgozó magánszemély, hogy váltani szeretne, és a segítségemet szeretné kérni az új irány megtalálásához. Alex 40 éves, több nyelvet beszél, és eredetileg bölcsészvégzettségű. Aki az egyetem elvégzése után, a jobb anyagi lehetőségek reményében, nemzetközi kereskedelmi pozícióban helyezkedett el, ahol nyelvtudását hasznosítani tudta. Néhány év után jelentkezett egy MBA-programra. Ennek elvégzését követően vezetői pozíciók betöltésére is alkalma nyílt. Vezetői karrierjét a sűrű váltások jellemezték, gyakorlatilag egyetlen pozícióban sem töltött két évnél többet.

Új karrierút megtalálása

Az első konzultáción elmondtam Alexnek, hogy mire számíthat. Milyen folyamaton tudom őt végigkísérni (pl. segítek valódi motivációi, vágyai felderítésében, az új karrierút megtalálásában, a változtatás megtervezésében), és ha igényt tart rá, akkor akár a váltás teljes folyamata során. Alex számára az új út megtalálása volt a legfontosabb. Úgy gondolta, ha az irány megvan, akkor abból már adódik a hogyan tovább.

Alkalmanként legfeljebb kétórás foglalkozást terveztünk. A rendszerességet illetően nem határoztunk meg szigorú kereteket, de a folyamat végül úgy alakult, hogy 3-4 hétnél több idő nem telt el az egyes konzultációk között. Alex változtatás iránti vágya nem volt kétséges, de az már kevésbé derült ki, hogy mire is vágyik igazán. A munkát tehát a vágyak feltérképezésével kezdtük, elsősorban ötleteltünk. Végül összeállítottunk egy őszinte vágylistát, amelynek az volt az érdekessége, hogy kevés kapcsolatot mutatott Alex addigi életútjával (pl. olyan témák szerepeltek a listán, mint forgatókönyvírás, játékkészítés stb.).

Rangsoroltuk a vágyakat, és az első számúval kezdtünk el dolgozni. Megvizsgáltuk, mit volna hajlandó tenni azért, hogy a vágy megvalósuljon, és miért tenné ezt meg. Fontos volt, hogy meggyőző érveket sorakoztasson fel. És, az ár ne legyen túl magas, mivel egyetlen vágy sem ér annyit, hogy olyasmit kelljen feladni érte, ami igazán érték a számára, például a személyiségét, a hitelességét. Végül a forgatókönyvírásnál maradtunk.

Karriercélok megfogalmazása

Mivel a vágy megvalósításához az még kevés, hogy kigondoljuk, olyan formába is kell önteni, mint olyasmit, aminek a megvalósulását az ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani. Ennek szellemében konkrétan megfogalmaztuk a karriercéljait. Azaz mit is szeretne elérni, mennyi időt ad magának erre, mik lesznek a mérföldkövek a megvalósítás útján. Számba vettük továbbá az erőforrásokat, a lehetséges akadályokat, és nem utolsósorban azt, hogy milyen lépéseket fog tenni (pl. témaválasztás, az első forgatókönyv elkészítése, kapcsolatok keresése és kiépítése, a jelenlegi életviteli szokások átalakítása annak érdekében, hogy minderre jusson ideje stb.).

A rendszeres konzultációk itt sajnos véget értek Alex külföldre történő visszaköltözése miatt, így a megvalósítás követésére azóta csak informálisan van lehetőségem.

Mindenesetre a megvalósítási folyamat elindult, előrelépések is történtek, és a lendület továbbra is megvan. Alex elmondása szerint azonban a folyamat sokkal lassabban halad, mint azt eredetileg elképzelte. De kárpótolja az az öröm, amit akkor érez, amikor a témával foglalkozik, és reméli, hogy megvalósulnak azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik a teljes váltást.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti írás szerzői jogi védelem alatt áll. Terjesztése kizárólag a szerző előzetes hozzájárulásával és csak az eredeti tartalommal lehetséges!

Kránitz Éva, MBA

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”