Telefon: +36 70 6363 538

Vezetői coach kompetenciái kutatás

A kutatások szerint milyen kompetenciákkal rendelkezzen egy vezetői coach

A Harvard Business Review Angliában végzett kutatása szerint a cégek a vezetőik számára elsősorban olyan vezetői coachot keresnek, aki gyakorlott az aktuális megbízáshoz hasonló témában. A legtöbben azt is vizsgálják, hogy a coachnak van-e világos koncepciója. Azaz el tudja-e mondani, hogy mit fog tenni, és annak várhatóan milyen eredménye lesz.

A megkérdezettek véleménye megoszlik a tekintetben, hogy a coach rendelkezzen-e valamilyen, az elméleti felkészültségét igazoló bizonyítvánnyal. Mivel nagyon sokféle coachképzés van, és igazából nem lehet tudni, hogy melyik tekinthető szakmailag hitelesnek. A kutatás eredményéből az is kitűnik, hogy viszonylag kevés cég tartja fontosnak, hogy egy coach pszichológus végzettséggel rendelkezzen, ill. terápiában gyakorlata legyen.

A mellékelt ábra összefoglalja a kutatás eredményeit:

 Vezetoi_coach_kompetenciai

 

Ha érdekli a téma bővebben, akkor itt találja a vezetői coach kompetenciák részletes felsorolását:  vezetői coach kompetenciái.

Legyen tagja a Vezetői Klubnak, mely olyan vezetőknek szól, akiknek fontos a vezetői önismeret és önfejlesztés. A Vezetői Klub tagjaként díjmentesen juthat hozzá a Vezetés & Karrier Magazin számaihoz, kutatási eredményekhez, továbbá önismereti tesztekhez, vezetői kompetenciái fejlesztését támogató írásokhoz, hang és videoanyagokhoz, melyek a honlapomon nyilvánosan nem elérhetők.

Kránitz Éva, MBA

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”