Telefon: +36 70 6363 538

Kommunikáció-önismereti-teszt-2020A kommunikációs készség az alapja egy sor vezetői kompetencia eredményes alkalmazásának, mint például a facilitálás, konstruktív visszajelzés és konfliktuskezelés.

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttem a szóbeli önkifejezés és a figyelmes hallgatás, azaz a hatékony kommunikáció  alappilléreinek a legfontosabb ismérveit.

A táblázatban foglaltak segítségével meghatározhatja, hogy mi jellemzi leginkább az ön kommunikációját.

SZÓBELI ÖNKIFEJEZÉS

FIGYELMES HALLGATÁS

Tudom, mi a célom azzal, amit mondani szeretnék. Figyelmesen meghallgatom mások véleményét és ötleteit.
Nézőpontomat, ötleteimet, szándékaimat érthetően, szabatosan fejezem ki. Verbális jelzésekkel − pl. „ühüm”, „értem” − kifejezem, hogy figyelmesen hallgatok.
Követhető tempóban beszélek. Nonverbális jelzésekkel − pl. bólogatás, szemkontaktus, nyílt és érdeklődő testhelyzet − fejezem ki, hogy figyelek másokra.
Összhang van a szavaim és a testbeszédem között. Nyitott (kifejtendő) kérdéseket teszek fel, pl. „Kérem, fejtse ki ezt bővebben!”
Mondanivalóm hangnemét és szóhasználatát a témához és a beszélgetőpartneremhez igazítom. Újrafogalmazással meggyőződöm arról, hogy jól értem, amit a másik mondott.
Törekszem a nyelvi szabályok betartására. Visszajelző kijelentésekkel visszatükrözöm a másik kommunikációját kísérő érzelmi állapotot, abból a célból, hogy felhívjam az illető figyelmét a témához való viszonyulására, és tovább segítsem a párbeszédet.

Válasszon engem vezetői coachának, és segítek önnek abban, hogy eredményesen fejlessze vezetői kompetenciáit és másokat inspiráló vezetővé váljon.

Köszönöm, hogy elolvasta írásomat. Ha tetszett, kövesse szakmai tevékenységemet, és ossza meg cikkeimet másokkal is, ha úgy érzi, hogy számukra is hasznos lehet.

Írásaim saját szellemi termékeim, ezért kérem, ha felhasználja, azt a szerzői jog tiszteletben tartásával tegye. Az eredeti tartalommal, a szerző és a forrás megjelölésével idézze, ahogy én is teszem.

„Olyan vezetői kultúra kialakításához szeretnék hozzájárulni, ahol a vezetők tudatosak abban, amit teremtenek és támogatják munkatársaikat abban, hogy célt, értelmet és megelégedettséget találjanak a munkájukban. ”